joi, 17 septembrie 2009

De PLAI romanesc

Anul acesta ultimele zile de vacanta au echivalat cu momente in care ne-am alintat auzul cu muzica buna dar si sufletele cu un concentrat de multiculturalitate si arta. Festivalul PLAI ne-a dat astfel tuturor ocazia sa realizam ca desi cantaretii straini au un potential ridicat, avem si noi oameni care stiu sa te inalte doar avand o chitara in mana.

De-a lungul celor trei zile ne-am delectat pe ritmurile artistilor veniti din toate colturile lumii: Esma Redzepova (Macedonia), Farfarello (Germania), Sainkho Namtchylak (Tuva), Tomasz Bednarczyk( Polonia), Dobet Gnahore (Coasta de Fildes), Kaloome (Franta), The Shin (Geogria), Cristoph Auer(Austria) si ultimii dar nu cei din urma, Horea Crişovan, Teo Milea şi Cristi Raţiu (din ROmania).

La fel ca si anul trecut, Consiliul Local al Tinerilor (adica noi) a avut si el un loc in cadrul multiculturalitatii. V-am asteptat la noi la cort cu activitati de autocunoastere si dezvoltare personala; cei care au avut timp sa se opreasca la noi, au avut ocazia sa-si spuna oful in ceea ce priveste viata in comunitate, dar si sa-si lase imprimate ideile de proiecte.

Pentru ca un tanar model este un tanar activ, v-am dat posibilitatea sa jucati alaturi de noi jocuri de exterior si sa va innodati mainile si picioarele pe "covorul" de Twister.

Pentru ca Plai este un vis de multiculturalitate devenit realitate am avut in cadrul festivalului ocazia de a impartasi altora din cunostiintele noastre; se spune ca aceasta e calea sigura pentru a atinge imortalitatea.

vineri, 11 septembrie 2009

Hai la Plai !

De cateva câteva săptămâni bune se tot vorbește de festivalul Plai . Multiculturalitate, muzică și artă în aceeași locație, Muzeul Satului Bănățean. Din 11 până în 13 septembrie vom avea parte de activități oferite de partenerii culturali, printre care ne numărăm și noi, de workshopuri muzicale , de concerte și de proiecții de filme.

De ce ne place Plai și de ce vă invităm și pe voi la eveniment ?
Pentru că oferă un cadru organizat în care ONG-urile să organizeze acțiuni pentru un public mai larg, pentru omul obișnuit care vine pentru că a auzit el de X-ulescu cântăreț de la un prieten. Pentru că nu e vorba doar de niște concerte și atât. Pentru că e făcut de tineri pentru comunitatea din Timișoara.

Consiliul Local al Tinerilor Timișoara vă așteaptă sâmbătă și duminică între orele 12 și 18 la Plai cu acțiuni de informare despre participare activă, o proiecție de film și cu posibilitatea de a ne spune care sunt problemele cu care vă confruntați voi ca tineri timișoreni.