miercuri, 24 februarie 2010

6 scurt-metraje

Vinerea asta, 26 februarie, de la ora 19 vom proiecta 6 scurt-metraje pe tema ecologica.

1. Varmints
UK, 2008, r. Mark Craste – 24’
Realizatorii cunoscutului si premiatului „JoJo in the Stars” revin cu o animatie emotionanta, nominalizata la premiile Bafta de anul acesta. In fata urbanizarii violente si a indiferentei fata de natura, o creatura fragila se zbate sa pastreze ramasitele lumii frumoase pe care a cunoscut-o candva. Dar cu ce pret vine salvarea…?

2. Suicycle
SUA, 2007, r. Curiosity Group – 1’
Comedie neagra despre circuitul substantelor in natura si felul in care ceea ce elimina oamenii provoaca indigestie naturii.

3. Carpa Diem
Italia, r. Sergio Cannella, 2007 – 1’30’’
„Inchide robinetul cand nu ai nevoie de apa care curge…” O viziune fantastica despre dragostea pentru planeta. Filmul a primit nenumarate premii la festivalurile de filme eco si recunoasterea UNESCO pentru cel mai bun film cu tema „drepturile omului” in 2007.

4. Mirage
SUA, 2006, r. Youngwoong Jang – 8’
Animatie futurista despre conflictul intre lacomie si grija fata de mediu.

5. He Who Laughs Last

Serbia, 2006, r. Miroslav Jovic – 7’

Scurt metrajul “He Who Laughs Last” reprezinta povestea sarcastica a relatiei dintre om si mediul inconjurator prin povestea a trei copaci.

6. Caţel negru pişăcios
Romania, 2007, r. Dan Panaitescu – 1’30’’
Personajul principal este un caine semi-retard, dar foarte simpatic, care se razbuna pe oameni pentru raul pe care acestia i l-au facut. A obtinut premiul pentru cel mai bun clip publicitar in cadrul Anim’est 2009.


*intrare lejera.

L.E. :

Cele 6 scurt-metraje fac parte din proiectia simultana de film din 16 licee din Romania sub egida proiectului "Cluburile de film One World".

Multumim Asociatiei Oricum.

Niciun comentariu: