miercuri, 30 martie 2011

Ziua minciunelelor, la noi

Vineri,de ziua minciunelelor, ora 19 FIX, in Scart Loc Lejer, avem Leningrad Cowboys go America, un film regizat in 1989 de Aki Kaurismaki, mai precis mult comic de situatie si limbaj (finlandeza. ha!).

Kaurismaki prezinta aventurile unei trupe rock rusesti, fictive, care calatoreste in State ca sa devina faimoasa. Dupa ce a aparut pe ecrane acest lungmetraj, trupa a devenit una reala, avand acelasi stil finlandez de tunsori si umor.
Leningrad Cowboys, o trupa cu coafuri 'picior-lung' şi pantofi asemenea, caută succesul în Siberia, dar nimeni nu pare aprecieze muzica lor. Zădărniciti de o lipsă de potenţial comercial local, ei sunt încurajaţi să se mute în America, pentru ca oamenii vor asculta "orice" acolo. Ei pleacă in America, aducând cu ei un membru al formatiei care a îngheţat în noaptea anterioară în timp ce canta afara. Un agent din New York, le oferă un concert la o nuntă în Mexic şi recomandă ca acestia să schimbe stilul lor muzical in rock and roll. Ei cumpara un Cadillac folosit, pe al carui acoperis leaga sicriul in care era membrul trupei lor îngheţat şi pornesc in Sud cu speranta de a'si câştiga existenta cantand, adaptandu'si stilul lor muzical pentru a se potrivi gusturilor locale, la fiecare nouă locaţie. Toate în timp ce 'folsiti' de managerul lor Vladimir (Matti Pellonpää). Chiar daca ei nu is dau seama, acestia sunt urmăriti de idiotul satului, Igor (Kari Väänänen), care idolatrizeaza trupa. În timpul călătoriei trupa ajunge sa pateasca aventuri de tot felul, membrii acesteia ajung in inchisoare, motorul de la maşină le este furat, provoacă inchiderea unui club de noapte dupa ce au avut un spectacol fără succes, şi se reunesc cu un văr de mult 'pierdut' (Nicky Tesco). In cele din urmă, dupa multe, multe peripetii, ajung si in Mexic unde concerteaza la nuntă..Managerul ii lasa balta, dar trupa găseşte în cele din urmă succes în Mexic, ajungand in top zece.
Comedie, aventura, multa muzica si voie buna, si popcorn de poftiti!
Sereta noastra vizuala se incheie cu un minunat concert a lui Hrusca!

Pe vineri!

Niciun comentariu: