marți, 26 octombrie 2010

Where the Wild Things Are


Vineri, 29.10, 19 FIX, in Scart Loc Lejer, proiectam
Where the Wild Things Are.

În 1963, scriitorul american Maurice Sendak a lansat o carte ce avea să rămână pentru totdeauna în biblioteca obligatorie a oricărui copil, cu o poveste formată numai din 10 propoziții și ilustrații. După ce a fost adaptată în diferite medii și forme,Where the Wild Things Are a ajuns, aproape 50 de ani mai târziu, pe mâinele talentatului regizor Spike Jonze(2009).

Povestea îl are în centru pe Max, un puști retras, fără prea multă comunicare cu părinții săi, care, într-o bună zi, navighează spre un tărâm al imaginației unde trăiesc Lucrurile Sălbatice – un fel de monștri, combinație între oameni și animale. Inovator din fire, regizorul pasionat de skateboarding s-a hotărât să creeze o lume a imaginației onirică și, în același timp, care să pară reală. Cea mai mare provocare a fost, însă, realizarea Lucrurilor Sălbatice. Jonze a îmbinat mai multe tehnici, ajungând, în final, să filmeze actori în costumul monștrilor, urmând să genereze pe calculator fețele acestora.

Realizat de Karen O, solista grupului Yeah Yeah Yeahs, și un grup de copii, soundtrack-ul filmului este unul original. Fosta iubită a regizorului a reușit să cuprindă în scurtele bucăți muzicale inocența și imaginația lui Max, precum și personalitățile diferite ale monștrilor.

Niciun comentariu: