joi, 17 noiembrie 2011

Proiecție ”La science des rêves”


Dacă îți place să visezi și să zbori dincolo de nori, alătură-te nouă, vineri, în Cuib D'Arte! O seară de vis cu vis și vise! Comedia romantică ”La science des rêves” (The Science of Sleep) este un film fantastic cu Gael García Bernal, o delicioasă poveste de dragoste despre un tânăr care trăiește în vis și reverie tot ceea ce își dorește și nu îi este accesibil în viața reală.

Stephane Miroux (Gael García Bernal) lucrează la elaborarea unui calendar pentru o companie. Atunci când se îndrăgostește de vecina lui de vis-a-vis, timidul Stephane plonjează într-o extraordinară poveste amoroasă, trăită însa doar în plan imaginar. Mai realistă din fire, fata încearcă sa găsească o soluție pentru a-l aduce cu picioarele pe pământ pe acest Făt Frumos cel Visător. Stephanie (Charlotte Gainsbourg) se plictisește, iar Stephane încearcă să găsească o soluție în lumea în care se simte cel mai bine: în nori, în extraordinara lume a imaginației.

Tranziția subtilă dintre vis și realitate creează un minunat și încurcat fir narativ. Reverie vs pragmatism sunt cele două părți definitorii pentru protagoniștii noștri și anume. Fiecare din noi știe mai bine pe ce parte a baricadei este.

Până atunci Somn Ușurel și VISE COLORATE!

Niciun comentariu: