vineri, 14 ianuarie 2011

Kontroll


Şi aşa începem prima proiecţie din anul cel nou: cu multă voie bună, mult soare şi o dorinţă arzătoare, pentru ce oare? Pentru filme bune! Ha!
Aşa că, vă aşteptăm vinerea aceasta, 14.1, in Scârţ Loc Lejer
să ne uităm la Kontroll. Un film maghiar regizat în 2003 de către Antal Nimrod, in care acţiunea se petrece la metroul din Budapesta şi se canalizează asupra vieţii controlorilor de bilete.

Kontroll spune povestea lui Bulcsu si a colegii lui controlori din metroul din Budapesta, in rivalitatatea lor cu o alta echipa de controlori. Protagonistii filmului sunt calatorii, intre care intalnesti tot felul de ciudatenii, capabili de orice, numai sa nu plateasca pentru un bilet de metrou. Asadar avem grupuri de turisti, care aparent nu inteleg nici o limba de circulatie internationala, suporteri imbatati, cu care nu ai vrea sa ai nimic de-a face, care nu incurajeaza "controlul la bilete", asa ca nici viata de controlor nu e simpla. Mai ales cand apare si o ursoaica draguta, care iti explica, privindu-te inocenta cu ochi de caprioara, ca niciodata nu cumpara bilet.

Premiul Sandor Simo pentru cel mai bun debut, cea mai buna imagine, Premiul Gene Moskowitz acordat de presa internationala in cadrul Saptamanii filmului maghiar, cel mai bun regizor, cel mai bun actor intr-un rol secundar- Premiile criticilor maghiari 2004.


Niciun comentariu: